SAĞLIK EĞİTİMLERİ PAKETİ
Sağlık Eğitimleri Paketi programlarını bitiren öğrencilerimiz 4 ayrı sertifika alma imkanı olacaktır.
Hasta Kayıt Kabul Eğitimi ve Sertifikası,
Tıbbi Sekreterlik Eğitimi ve Sertifikası,
Temel İlk Yardım Eğitimi ve Sertifikası,
Hasta Yaşlı Bakımı Eğitimi ve Sertifikası,
HASTA KAYIT KABUL EĞİTİMİ
Sağlık Eğitimleri Paketi (1)
Hastanelerde kullanılan programların aktif bir şekilde kullanılması ile bizler randevu alabiliyor, tedavi olabiliyor ve bir önceki gelişimize ait raporlar evrakları doktorlar görebiliyor.
Hasta- Kayıt elemanları tarafından verilen bu hizmetlerin aksaması halinde, hastane ve kliniklerde uzun kuyruklar, saatlerce doktor beklenmesi veya raporların karışma ihtimali ve dosyaların bulunamaması ve tüm tetkiklerin yeniden yapılması gerekir. Bu nedenle, Hasta Kayıt kabulde çalışan elemanların teknik eğitimlerinin olması gerekmektedir.
Hasta Kayıt kabul elemanlarından tıbbi sekreterler aynı zamanda doktorların yanında ve ameliyat hasta kabul bölümünde de çalışabildikleri için, özellikle hasta iletişimi konusunda da mutlaka eğitimli olmak zorundadırlar.
Hastanede çalışan herkes hastaneyi temsil edeceğinden, hastanenin imajını ilk hastaların zihninde uyandıran kişiler hasta-kayıt kabul elemanlarıdır. Bu nedenle, Hasta- kayıt kabul elemanlarının mesleki becerilerinin yanında iletişimine de her an dikkat edilmektedir.
HASTA KAYIT KABUL SERTİFİKASININ AMACI
Hastanelerin sayısı arttıkça, raporlama, randevu verme, dosyaların arşivlenmesi ve ödeme makbuz kısımlarında da yoğunluk yaşanmaktadır. Bu nedenle, Sağlık alanında yapılan tüm yatırımlarda doktor, hemşire gibi teknik ekip gerekirken çok fazla sayıda hasta kayıt kabul elemanı da aranan teknik ekip çalışanlarından biri olarak karşımıza çıkar.
HASTA KAYIT KABUL ELEMANLARININ GÖREVLERİ NELERDİR?
- Hasta karşılama
- Hasta yönlendirme
- Hasta ile etkili iletişim kurma
- Hastaya verilecek danışma hizmetleri gibi temel görevleri bulunmaktadır.
HASTA KAYIT KABUL İŞ İSTİHDAM OLANAKLARI
- Tüm devlet ve özel hastanelerde
- Doktorların yanında
- Özel muayenelerde
- Kliniklerde hasta kayıt kabul elemanları görevlendirilmektedir.
HASTA KAYIT KABUL SERTİFİKASINI NASIL ALIRIM?
Uzaktan eğitim yöntemi ile verilen Hasta kayıt kabul sertifika eğitimlerine günün her saatinde istediğiniz zamanlarda ulaşabilir, dersinizi alabilirsiniz. Eğitim 60 gün sürmekte olup, eğitime ait dökümanlar ve videolar sisteme eklenmiş olarak eğitiminize başlarsınız.
Eğitimin Amacı
Hasta kabul işlemleri sertifika programı, hastanelerde, sağlık ocaklarında, muayenehanelerde, polikliniklerde çalışan kişilerin veya çalışmak isteyen adayların, hasta karşılama, hasta yönlendirme ve danışma hizmetleri ile ilgili konulara dair bilgi ve beceri kazanmaları için katılmaları gereken bir programdır.
Eğitimin Süresi: Eğitim Toplam 560 Saattir.
Meslek Tanımı
Hastane veya diğer sağlık kuruluşlarında, hastaların yatış ve çıkış işlemlerini, hastanın tedavi ve poliklinik hizmetleri sürecindeki dokümantasyon işlemlerini evrak ve bilgisayar ortamında kayıt altına alan, arşivleyen kişidir.
Eğitim Süresi ve Şekli
Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait videolar ve dökümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
TIBBİ SEKRETERLİK SERTİFİKA PROGRAMI
Sağlık Eğitimleri Paketi (2)
Eğitiminin Amacı
- Tıbbi sekreter olarak çalışan ya da çalışmak isteyen, alan değiştirmek isteyen, yeteneklerini geliştirmek ve daha etkili çalışmak isteyen sekreterler ve sekreter adayları için tasarlanmıştır. Sekreterlik mesleği bir taraftan sekreterlik mesleği ile ilgili uzmanlık bilgilerini – alan bilgisi – diğer taraftan da sekreterlik bilgisi ile ilgili diğer bilim dallarına ilişkin bilgileri içeren bir meslektir. Sekreterlik mesleği aynı zamanda gelişen teknolojiyi ve piyasa koşullarını sürekli öğrenme ve uygulamayı gerektiren bir meslektir.
- Eğitimin Süresi: Eğitim Toplam 540 Saattir.
Meslek Tanımı
- Mesleki tanım itibariyle Tıbbi Sekreter; sağlık kurum ve kuruluşlarında, rapor, hasta işlemleri, evrak, istatistik ve kodlama, yazışma ve arşiv hizmetlerini yürüten, tıbbi bilgileri toparlayıp tıbbi dokümana dönüştürme bilgi ve becerisine sahip olan sağlık personelidir.
İstihdam Olanakları
- Tıbbi sekreterler istihdam edildikleri sağlık kuruluşlarını, özelliklerini ve amaçlarını yakından bilmek durumundadırlar. Sağlık hizmeti sunan kurumlar başta yataklı tedavi kurumları olan hastaneler (Genel, özel dal, Eğitim ve Araştırma Hastaneleri vb.), Hemşirelik Bakım, Geriatri merkezleri ve Evde Bakım Merkezleri yanında ayakta sağlık hizmeti sunan (doktor muayenehaneleri, diş hekimi muayenehaneleri, diğer sağlık personeli muayenehaneleri) gibi sağlık birimlerince sunulan ayakta bakım merkezleri, tıbbi teşhis amaçlı laboratuarlardır. Tüm bu sağlık kuruluşlarında tıbbi dokümantasyon işlevi söz konusudur.
Tıbbi Sekreterlik Sertifika Programı Eğitim Süresi ve Şekli
- Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 20 gündür. Eğitime ait videolar ve dökümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMİ
Sağlık Eğitimleri Paketi (3)
Temel İlk Yardım Eğitimi yediden yetmişe herkese farklı şekillerde uygulanmaktadır. Örneğin; be yaşındaki bir çocukla otuz beş yaşındaki bir adama aynı yöntemler uygulanmaya çalışıldığında birine zarar verecek ve diğerine de yetersiz kalacaktır. Bu nedenle de her yöntemi ayrı ayrı incelemeli ve ona göre uygulamak gerekmektedir.
Bebeklere İlk Yardım
Çocuklara İlk Yardım
Yetişkinlere İlk Yardım
Kimler almalı: İlk yardım yönetmeliğine göre tüm kurum ve kuruluşlarda istihdam edilen her yirmi personel için bir, ağır ve tehlikeli işler kapsamında bulunan iş yerlerinde, her on personel için bir olmak üzere, bu yönetmeliğe göre yetkilendirilmiş merkezden en az “Temel İlk Yardım Eğitimi’ nin” sertifikasını almış “İlk yardımcının bulundurulması zorunludur.”
Konular:
- Açılış/Tanışma/Genel İlk Yardım Bilgileri
- Hasta/Yaralının ve Olay Yerinin Değerlendirilmesi
- Temel Yaşam Desteği
- Temel Yaşam Desteği Uygulamaları
- Kanamalarda İlk Yardım
- Yaralanmalarda İlk Yardım
- Yanık, donma ve sıcak çarpmalarında ilk yardım
- Kırık, çıkık ve burkulmalarda ilk yardım
- Bilinç bozukluklarında ilk yardım
- Zehirlenmelerde ilk yardım Hayvan ısırma ve sokmalarında ilk yardım
- Göz, kulak ve buruna yabancı cisim kaçmasında ilk yardım
- Boğulmalarda ilk yardım
- Hasta/yaralı taşıma teknikleri
Temel İlk Yandım Eğitimi’ ni almış olduğunuzda sadece iş imkanına sahip olmayacaksınız. almış olduğunuz eğitim ile her ihtiyaç sahibine yardımınız olacaktır. Günümüzde hava kirliliklerinden, trafik kazalarının yoğunluğundan, yaşlı vatandaşların rahatsızlanmalarından, çocukların olur olmadık kazalarla karşı karşıya kalmalarından dolayı ilk yardım bilmenin önemi çok büyüktür.
Hangi meslek grubundan olursanız olun Temel İlk Yardım Eğitimi bilmeniz sizler için artı değer oluşturacaktır.
HASTA VE YAŞLI BAKIM EĞİTİMİ
Sağlık Eğitimleri Paketi (4)
- Hasta ve Yaşlı Bakım Eğitimi Süresi: 560 saat Online eğitim ve sertifika
- Hasta Yaşlı Bakım Eğitim Belgesi: Devlet Üniversitesi Onaylı Sertifika
- Hasta Yaşlı Bakım Eğitim Saati: Dilediğiniz saatte İnternet başından
- Hasta Yaşlı Bakım Eğitim Tarihi: her ayın ilk günü başlar
- Ayrıntılı Bilgi ve Kayıt İçin: 0242 228 51 37 – 0555 075 29 44
Hasta ve Yaşlı Bakım Eğitimi Sertifikası olan kişiler;
Huzur evlerinde,
Bakım evlerinde,
Evde hasta bakıcılığı
Hastanelerde çalışma imkanları sunulmaktadır. Çok Hızlı Sertifika Alma İmkanı.Hasta Yaşlı Bakım Sertifikası
Yaşlılık hayatın olağan bir sürecidir. Yaşlılık engellenemese de yaşlanma ve yaşlılıktan kaynaklanan sağlık problemlerinin uzman bakıcılar tarafından kontrolünün sağlanması yaşlılık sürecinin rahat ve konforlu geçmesini sağlar. Değişen hayat standartları gereği, kadınlar da iş hayatına atılmak zorunda kalmıştır. Bu nedenle, evde yaşlılarımıza ve hastalarımıza bakacak bir bayanı her zaman bulamayabiliriz. Aslında, Yaşlı ve hasta bakımı ciddi bir profesyonel bir hizmet alımını gerektirse de ülkemizin maddi kısıtlılığı nedeniyle, insanlar aile büyüklerine kendileri bakmaktadır.
Felç, kanser, alzhemir gibi yatalak ve bakıma muhtaç ve kontrol edilmesi gereken yaşlı hastaların mutlaka ama mutlaka alanında uzman , deneyimli hasta ve yaşlı bakıcısı kişiler tarafından bakımları yapılmalıdır.
Hasta bakımı da en az yaşlı hastaların bakımı kadar zor bir meslektir. Hasta bakımı hizmetinin alınmasının şart olduğu durumlar, felçli her yaştan insanlar, kaza geçirenler, yatalak olanlar, ve diyalize giden hastalar olarak şimdilik sınırlandırabiliriz.
MESLEK TANIMI
Hasta Bakımı Elemanı : Hasta bakımı elemanının sahip olması gereken iletişim, temel sağlık ve hasta bakım hizmetleri ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar bilim ve teknolojinin tüm verilerinden yararlanarak, ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; hasta kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, hasta kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözümünde yardımcı olan, alanıyla ilgili araç ve gereçleri yerinde ve zamanında kullanabilen elemandır.
Yaşlı Bakımı Elemanı : Yaşlı bakımı elemanının sahip olması gereke iletişim, temel sağlık, vücut mekaniği ve yaşlının bakımı ile ilgili yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Bu eğitimi alanlar bilim ve teknolojinin tüm verilerinden yararlanarak, ev ve kurumlarda kendi sorumluluklarının bilinci altında; yaşlı kişilerin bakım ve danışmanlığı, vücut temizliği, sağlık personeli tarafından önerilen ilaçların kullanılması ve tespit edilen nefes, hareket çalışmaları, beslenmeleri, yaşlı kişilerin kişisel ve sosyal sorunlarının çözümünde yardımcı olan, alanıyla ilgili araç ve gereçleri yerinde ve zamanında kullanabilme becerisine sahip nitelikte kişiler olarak mezun olurlar.
EĞİTİM SÜRESİ VE ŞEKLİ
Eğitim, internet ortamında uzaktan eğitim yöntemiyle verilmektedir. Eğitim süresi 30 gündür. Eğitime ait videolar ve dökümanlar uzaktan eğitim sistemine yüklenmiş olup, katılımcılar eğitim süresi içerisinde diledikleri gün ve saatlerde sisteme giriş yaparak eğitimlerini tamamlayabilirler.
KİMLER KATILABİLİR?
Eğitime katılmak için ön koşul bulunmamaktadır. Eğitime dileyen herkes katılabilir ve sertifika sahibi olabilir.